Het nationale buitenspeellied is vandaag uitgekomen

Vandaag wordt het eerste officiële Nationale Buitenspeellied gelanceerd, geproduceerd door Kidz Kreative, POPZ en Warner Music. Het lied ‘Iedereen naar buiten’ is vanaf vandaag hier te beluisteren en de bijbehorende video kan je hier zien.

Gistermiddag hebben álle burgemeesters van Nederland een brandbrief ontvangen van Jantje Beton. Buitenspelen staat onder druk, in heel Nederland. Met de brandbrief roept de organisatie burgemeesters op om buitenspelen serieus te nemen, en tijdens de Nationale Buitenspeeldag op 14 juni in gesprek te gaan met kinderen uit hun gemeente.

Recente onderzoeken van Jantje Beton hebben uitgewezen dat kinderen steeds minder buitenspelen. Eén op de zes zelfs nooit. Omdat ze geen tijd hebben. Omdat er geen veilige speelplek is. Omdat ze vooral binnen zitten, achter schermen. Er zijn 300.000 kinderen in ons land die nooit buitenspelen.
Terwijl de waardering die kinderen aan buitenspelen geven enorm hoog is. Een ruime meerderheid van de kinderen (65%) geeft aan vaker buiten te willen spelen, dit aantal is nog hoger in stedelijk gebied.

Nationale Buitenspeeldag
De Nationale Buitenspeeldag, een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon, geeft volgens de organisatie uitstekend gelegenheid voor burgemeesters om in gesprek te gaan met de experts op het gebied van spelen: de kinderen. Deze dag wordt van Nederland één grote speelplek gemaakt, waar vrijwilligers en professionals in het hele land buitenspeelactiviteiten voor kinderen organiseren. Met de Buitenspeeldag worden ruim 100.000 kinderen bereikt. Binnen blijven heeft geen zin, Paramount-zender Nickelodeon en Nick Jr. zetten deze middag de TV op zwart.

Kinderpopgroep POPZ
POPZ is de nieuwste kinderpopgroep van Nederland. POPZ verbindt kinderen door de beste en populairste muziek. Alle nummers worden gezongen “door kinderen voor kinderen”. POPZ bestaat uit getalenteerde zang- en danstalenten in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar. POPZ bestaat uit: Pien, Jason, Lizzy, Xiao Song, Sanne, Sophie, Jurre, Stan, Zoë Billy, Linde, Lotte, Fien, Emma en Fay.
Meer informatie over POPZ kan je vinden op www.popzmusic.nl.

Scroll naar boven
Scroll to Top