Yes-R, Raak! en Juvat Westendorp maken kraanwaterlied #goedgedaan

Zwolle, 4 november 2015 – Vandaag lanceert Vitens, in samenwerking met Brabant Water en Join the Pipe, de kraanwaterdag. Een vaste dag in de week waarop iedereen op school alleen kraanwater drinkt. Het drinken van kraanwater is lekker en gezond voor kinderen en draagt bij aan het verminderen van de afvalberg. De kraanwaterdag voor basisscholen is onderdeel van de campagne ‘Kraanwater graag’ van drinkwaterbedrijf Vitens en wordt gesteund door Jongeren op Gezond Gewicht en het Voedingscentrum.

Om de boodschap ‘Kraanwater graag’ kracht bij te zetten heeft Vitens de meiden van Raak!, Yes-R en Juvat Westendorp gevraagd om een nummer te maken waarop de kinderen op alle basisscholen kunnen meezingen en dansen. Dit is #goedgedaan geworden: “Water uit de kraan, #goedgedaan”. Het is een vrolijk, swingend nummer geworden met een al even vrolijke videoclip. De clip is met Daan, Roos, Sharon, Yes-R en Juvat opgenomen op kbs Alfons Ariens in Harderwijk. De kinderen uit groep 6 en 7 dansen er flink op los met Juvat en dansen, zingen en rappen mee met Raak! en Yes-R.

“We zijn echt trots dat we hieraan mogen meewerken,” zegt Sharon van Raak! “Kraanwater smaakt lekker en is bijna altijd in de klas aanwezig en dat Yes-R ook wilde meewerken is natuurlijk super stoer!”

Vandaag wordt het startsein voor de kraanwaterdag gegeven op obs De Arendshorst in Ermelo. Om 10:10 uur zullen Raak!, Juvat en Yes-R samen met de kinderen uit groep 6 en 7 een kraanwaterproost uitbrengen. Zij proosten samen met alle andere kinderen van de basisscholen die zich hebben opgegeven om mee te doen. Via het digibord zullen de leerlingen van 514 scholen mee proosten en zingen en dansen op het nummer #goedgedaan.

Videoclip #Goedgedaan

Scroll naar boven
Scroll to Top