Raak! presenteert  samen met de kinderen van de Telekids Musicalschool vol trots hun allernieuwste single ‘Koningsdag’. Het Koningsdag-lied is special opgenomen voor de viering van de verjaardag van Koning Willem-Alexander.

Op donderdag 27 april viert Nederland Koningsdag en dit jaar is het een bijzondere dag, want Koning Willem-Alexander wordt 50 jaar. En voor Raak! hoort bij een kroonjaar een echt Koningsdag-lied.

In het lied wordt Den Haag als koninklijke stad benoemt en dat was aanleiding voor de gemeente Den Haag om mee te werken aan dit bijzondere project. De opnames voor de videoclip vonden plaats in Den Haag en wel rondom Paleis Noordeinde (het werkpaleis van Koning Willem-Alexander), de Paleistuinen en het Paleishotel. Ook werd er gefilmd in de Koninklijke Schouwburg, waar Raak! samen met de talentvolle dansers van de Telekids Musicalschool een koninklijk feestje vierden.

Raak!: “Komende zondag, 1e Paasdag, gaan we het Koningsdag-lied voor het eerst zingen tijdens ons optreden op Het Grote Slagharen Paasfeest” en voegen de meiden toe “zo kan iedereen het lied vanaf nu alvast gaan oefenen en straks tijdens Koningsdag meedansen en zingen”. “natuurlijk zingen we het Koningsdag-lied ook tijdens ons optreden op Koningsdag in Waddinxveen”.

Videoclip bij RTL Telekids

De primeur van de videoclip is op maandag 17 april bij RTL Telekids op het kanaal van RTL 8. Tot en met Koningsdag is de clip dagelijks bij de kinderzender te zien. Daarnaast is de videoclip ook te vinden in de Telekids-app.

Koningsdag op Efteling Kids Radio

Vanaf maandag 17 april is de single ook te beluisteren bij Efteling Kids Radio, dé kinder-radiozender van Nederland. Op dinsdag 18 april zal ook een interview met Raak! te horen zijn.

Scroll to Top
Scroll to Top